Rovaniemen rekrytointitapahtuman organisoijia ovat Osaamo-hankkeen ja Työllisyyden kuntakokeilun lisäksi TE-palvelut, Lapin AMK, Lapin yliopisto sekä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU. (Kuva: Rovaniemen kaupunki)

KUNTAKIERROS Rovaniemi järjestää Anna kokemuksen puhua -rekrytointitapahtuman, joka kokoaa saman katon alle kokeneita työntekijöitä ja kokemusta arvostavia työnantajia.

– Usein pitkän työuran tehneet viittäkymppiä käyvät tai viidenkympin rajapyykin ylittäneet eivät tule edes ajatelleeksi, kuinka moneen asiaan heillä on osaamista. Osaaminen ja avoin asenne voivat avata ovia myös aloille, joita ei ehkä ole osannut omalle kohdalle aiemmin ajatellakaan, sanoo Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden Osaamo-hankkeen
työllisyyskoordinaattori Veli-Pekka Perätalo kaupungin tiedotteessa.

Lapin AMK:n uraohjaajan Oona Kivistön kokemuksen mukaan kokeneempien työnhakijoiden kanssa on hyvä varata aikaa osaamisen tunnistamiseen.

– Tunnistamalla olemassa olevaa osaamista sekä pienellä rohkaisulla voi usein löytyä se juuri oikea työpaikka. Jos oman osaamisen vahvistaminen tuntuu tarpeelliselta ja kiinnostaa, tapahtumassa voi pohtia itselleen sopivimpia koulutusvaihtoehtoja yhdessä oppilaitosten uraohjaajien ja TE-toimiston sekä Työllisyyden kuntakokeilun asiantuntijoiden kanssa, Kivistö neuvoo.

Hotelli Santa Clausissa 30. marraskuuta järjestettävässä tapahtumassa työnhakijat voivat hyödyntää ammattilaisten vinkkejä hyvän CV:n laatimiseksi. Paikalla on myös valokuvaaja ottamassa maksutta kuvia, joita hakijat voivat käyttää CV:ssään.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*