KUNTAKIERROS Kaamos kestää Enontekiön Hetassa kuukauden, mutta Hetan kirkon kellotapulista kuvattu timelapse-video on tiivistänyt sen puoleentoista minuuttiin.

– Kaamoskamera on ollut toiminnassa 2018 alkaen ja alkuperäinen ajatus oli, että kaamosta vois kuka tahansa seurata sen välityksellä mistä tahansa. Kameran kuva-aineistosta koostettiin ensimmäinen timelapse-video 2019-2020. Koosteet ovat kiinnostaneet yleisöä siinä missä alkuperäinen Kaamoskameran lähetyskin, ja siksi kaamos paketoitiin tänäkin vuonna sen päätyttyä, kertoo Enontekiön kunnan viestintäkoordinaattori Heli Kolehmainen.

Kaamos kestää Enontekiön Hetassa 6.12.–6.1. Kaamoskamera kuvaa maisemaa kuitenkin marraskuulta tammikuun puoliväliin, jolloin videolle tallentuu auringon nousujen madaltuminen ja uudelleen alkaminen. Videolla pääosassa on kuu, ohitse kiitävät pilvet ja maisemassa tanssahtelevat revontulet. Kuvassa näkyvät myös kyläkaupan kulma, jään peittämä Ounasjärvi ja taustalla Ounastunturi.

Heli Kolehmainen sanoo oikein odottavansa kaamosta.

– Olen muuttanut kaamosalueelle Etelä-Suomesta ja nautin pohjoisen kuulaan värikkäästä ja lumen valaisemasta kaamosajasta. Ajanjakso on tunnelmallinen, rauhallinen ja kaunis. Pilvinen keli tosin himmentää kaamoksen väriloistoa, mutta silloinkin valkoinen luonto on kiehtovan hämärä.

Kaamos 2022-2023 timelapse-video

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*