EU-parlamentin puhemies Roberta Metsolan (keskellä) tapaamiseen osallistuivat Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra ja Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos. (Kuva: Helsingin kaupunki / Kimmo Brandt)

KUNTAKIERROS Pääkaupunkiseudun kaupunkien johtajisto tapasi EU-parlamentin puhemies Roberta Metsolan torstaina Helsingin kaupungintalolla.

Kaupunkien johtajat ja Metsola keskustelivat muun muassa EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston Generators of Hope -keräyksestä. Keräys tuotti pääkaupunkiseudulla alkuvuodesta lähes 120 aggregaattia, generaattoria, lämmityslaitetta ja muuta laitetta Ukrainaan toimitettavaksi.

– Haluan lämpimästi kiittää helsinkiläisiä, espoolaisia ja vantaalaisia, jotka ovat osallistuneet Generators of Hope -keräykseen ja auttaneet turvaamaan valoa, lämpöä ja puhdasta vettä Ukrainan sairaaloihin, kouluihin ja koteihin. Yhdessä Eurocities -verkoston kanssa toteuttamamme kampanja ja tukemme Ukrainalle jatkuu, Metsola sanoo Helsingin kaupungin välittämässä tiedotteessa.

Pormestari Juhana Vartiaisen työmatkan vuoksi Helsingin kaupunkia edustivat tapaamisessa apulaispormestari Daniel Sazonov ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Fatim Diarra. Espoosta paikalla oli kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos ja Vantaalta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

EU:n puolelta tapaamiseen osallistuivat Metsolan lisäksi puhemiehen kabinetin jäsen Antti Timonen ja parlamentin Suomen toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*