Satakolkyt-hankkeen aikana on järjestetty kaikkiaan yli 650 siivoustempausta rannalla. (Kuva: Helsingin kaupunki)

KUNTAKIERROS Helsinkiläiset ovat innostuneet mukaan Satakolkyt-siivoustempaukseen. Hanke on kannustanut ihmisiä liikkumaan ja siivoamaan roskia Helsingin 130 kilometrin mittaisella rantaviivalla vuodesta 2019 alkaen.

Alun perin idea hankkeeseen lähti helsinkiläisiltä nuorilta, jotka ovat huolissaan ympäristön roskaantumisesta.

– Kiitos hienosta saavutuksesta kuuluu tietenkin kaikille niille tuhansille vapaaehtoisille, jotka ovat lähteneet mukaan siivoustalkoisiin. Hankkeen aikana osallistujia on ollut kaikkiaan jo lähes kymmenentuhatta, hankekoordinaattori Karoliina Eronen kertoo.

Hanke tulee päätökseensä elokuussa. Sen aikana on järjestetty kaikkiaan yli 650 siivoustempausta rannalla. Rannat on kuitenkin siivottava uudelleen joka vuosi, ja hankkeen taustaorganisaatiot korostavatkin jatkuvien ympäristötoimien tärkeyttä ja vaativat toimia helsinkiläispäättäjiltä.

– Kokemuksemme pohjalta korostetaan lisätoimien tarvetta ympäristökasvatukseen, lähiluonnon kestokykyyn ja ympäristön roskaantumiseen liittyen, Eronen sanoo.

Hankkeessa voimansa ovat yhdistäneet Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Pääkaupunkiseudun partiolaiset, Helsingin 4H-yhdistys, Helsingin NNKY ja Helsingin Vihreät Nuoret. Hanke järjestää kaikille avoimen ulkoilmaleffaillan Mustikkamaalla 25. elokuuta.

– Hankkeessa on tehty aidosti merkittäviä tekoja Itämeren eteen. Roskaa on kerätty rannoilta tuhansia pussillisia. Päätimme juhlistaa tätä kunnolla, ja mikä olisi ihanampi tapa nauttia hämärtyvästä elokuun illasta kuin leffailta luonnon helmassa, koordinaattori Eronen kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*