Hollolan kuntakeskussuunnitelman ytimessä on Hollola-talo, josta tulisi kuntalaisten yhteinen olohuone. (Havainnekuva: MUUAN Oy)

KUNTAKIERROS Hollola aikoo ajanmukaistaa kuntakeskustansa. Punaisena lankana on ollut kuntakeskustan elinvoiman kasvattaminen luomalla sinne uusia mahdollisuuksia asumiseen ja kaupallisen toimintaan.

Suunnitelma esiteltiin Hollolan kunnanvaltuustolle torstaina 16. maaliskuuta. Valtuusto päättää hankkeen kaavoitusvaiheeseen siirtymisestä huhtikuussa.

Suunnitelman ytimessä on Hollola-talo, johon sijoittuu asumista, nuorisotiloja, monitoimisali, kivijalkaliiketilaa ja kunnan hallinnollisia tiloja.

– Olen todella tyytyväinen suunnitteluvaiheen lopputulokseen. Toteutuessaan suunnitelma uudistaisi olennaisin osin 70-lukulaisen kuntakeskustamme tähän päivään ja mahdollistaisi osaltaan kuntamme kehittymisen ja kasvun pitkälle tulevaisuuteen. Kokonaisvaltaisen suunnittelun ansiosta työryhmä on ratkaissut esimerkiksi keskusta-alueen pysäköintihaasteita ja hahmottanut lukuisia uusia mahdollisuuksia Hollolan elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi, kertoo Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen kunnan verkkosivuilla.

Kaavoitusvaiheessa laaditaan tarkempi suunnitelma keskusta-alueen rakentamisesta, kevyen liikenteen yhteyksistä ja virkistysalueista. Toteutus on mahdollista käynnistää jo vuoden 2024 aikana.

Kuntakeskuksen kehittämishanke on syntynyt Hollolan kunnan, WasaGroup Oy:n, suunnittelutoimisto MUUAN Oy:n ja WSP Finland Oy:n yhteistyönä. Suunnittelu käynnistyi 2022 kyselyllä, jonka avulla selvitettiin kuntalaisten tarpeita ja toiveita kuntakeskustan kehittämiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*