Järvenpään strategia lupaa sujuvaa elämää. Kun arki sujuu, kaupunkilaisten aikaa ja voimavaroja vapautuu vireään kaupunkielämään osallistumiseen kulttuurin ja tapahtumien, liikunnan ja yhdistystoiminnan tai hyväntekeväisyyden parissa. (Kuva: Järvenpään kaupunki)

KUNTAKIERROS Järvenpää aikoo kasvaa edelleen, mutta kestävästi ja hallitusti.

Järvenpään valtuuston hyväksymän uuden strategian tähtäin on vuodessa 2030. Tälloin kaupungin vision pitäisi olla todellisuutta: ”Järvenpääläiset voivat hyvin ja asiat hoituvat sujuvasti metropolialueen pohjoisessa keskuksessa.”

Järvenpään valteiksi mainitaan kompakti koko sekä toimivat liikenneyhteydet. Kun palvelut vielä kehittyvät ja digitalisoituvat, järvenpääläisen elämän uskotaan olevan lähivuosina sujuvampaa kuin ehkä missään muussa suomalaisessa kaupungissa tai kunnassa.

Kun arki sujuu, kaupunkilaisten aikaa ja voimavaroja vapautuu vireään kaupunkielämään osallistumiseen kulttuurin ja tapahtumien, liikunnan ja yhdistystoiminnan tai hyväntekeväisyyden parissa.

Kaupunki aikoo kiinnittää tulevina vuosina erityistä huomiota siihen, että kaikki järvenpääläiset saavat oikea-aikaista ja tarpeidensa mukaista tukea ja apua, silloin kun sitä tarvitsevat. Järvenpäässä ketään ei haluta jättää yksin, vaan kaiken toiminnan pohjana on yhdessä tekemiseen perustuva missio eli toiminta-ajatus: ”Rakennamme yhdessä kaupunkia, jossa järvenpääläisellä on turvalliset juuret ja kantavat siivet.”

Kaupungin arvoiksi mainitaan oikeudenmukaisuus, rohkeus ja vastuullisuus. Oikeudenmukaisuudella viitataan muun muassa toiminnan läpinäkyvyyteen ja kaupunkilaisten osallisuuteen. Rohkeus on rohkeutta toimia, luoda uutta sekä avata ja käydä keskustelua. Vastuullisuus turvaa kestävän kasvun ja kehityksen.

Järvenpään kaupungin strategia 2030 tiivistetysti

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*