Kuva: PIXABAY

KUNTAKIERROS Joensuun kaupunki ja CGI Suomi Oy ovat testanneet tekoälyn käyttöä ostolaskujen käsittelyssä. Kokeilu alkoi viime vuoden heinäkuussa ja päättyi tämän vuoden kesäkuussa.

Kokeilussa saavutettiin asetetut tavoitteet. 80 prosenttia potentiaalisista laskuista onnistuttiin automatisoimaan tekoälyn ja Rondo-ostolaskuohjelman automaattisen käsittelyn toimintojen avulla.

Tavoitteena oli vähentää taloushallinnon manuaalisen työn määrää. Joensuun kaupunki käsittelee vuosittain noin 50 000 ostolaskua, joten aikaa vievien työvaiheiden karsimisella on mahdollista saavuttaa merkittäviä hyötyjä. Kaupunki jatkaa kehitystyötä myös kokeilun päätyttyä.

Laskujen käsittelyn automatisointi edellyttää verkkolaskujen käyttöä. Tällä hetkellä Joensuun kaupungin ostolaskuista 93 prosenttia saapuu sähköisinä verkkolaskuina.

– Toivomme, että kaikki meille saapuvat laskut olisivat sähköisiä. Näin voimme kehittää automatisointia ja säästää työaikaa muihin tehtäviin. Samalla vähenee myös turhan paperin määrä, sanoo Joensuun kaupungin talouspäällikkö Tiina Eskelinen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*