Runo-Kaarina-voittajan julkistus Turun Kirjamessuilla 2022. Vasemmalta Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Arja Pesonen, Runo-Kaarina-voittaja 2022 Markus Ilkka Eronen ja Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta. (Kuva: Kaarinan kaupunki)

KUNTAKIERROS Kaarinan kaupungin valtakunnallinen vuosittainen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille, Runo-Kaarina, on jälleen auki.

Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1994, ja se on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä runokilpailuna maassamme.

Kokoelmia otetaan vastaan 13.2.2023 saakka. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio, joka voitti kilpailun vuonna 1999 esikoiskokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni. Valintaraati valitsee voittajan toukokuussa.

Runo-Kaarina on tuonut suomalaiseen kirjallisuuteen monia ammattilaisia. Kilpailun voittaneista muiden muassa Arto Lappi, Tony Laine, Anna Elina Isoaro ja Raisa Jäntti lukeutuvat kilpailun jälkeen uusia teoksia julkaisseiden joukkoon.

– Toivomme, että Runo-Kaarina kerää useita osallistujia. Kilpailuun voi osallistua myös useamman kerran, kannustaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

Vuoden 2022 voittaja, Markus Ilkka Eronen osallistui Runo-Kaarina-kilpailuun noin viiden vuoden välein, kunnes kolmannella kerralla tuli voitto. Myös edellinen voittaja Sari Ouni-Gröndahl nappasi voiton kolmannella osallistumiskerralla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*