Kun Kalasataman kirjasto otetaan käyttöön, Helsingin kirjastoverkon toimipisteiden lukumäärä kasvaa ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. (Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki)

KUNTAKIERROS Helsingin kaupungin kirjastopalvelut laajenevat loppusyksystä 2023, kun Kalasatamaan perustetaan 38. kirjasto. Paikaksi on vahvistunut kauppakeskus Redissä oleva tila.

– Kalasataman kirjasto vastaa nopeasti kasvavan kaupunginosan asukkaiden esittämään toiveeseen ja vahvistaa kaupungin lähipalveluita. Se on myös tärkeä panostus lapsiin ja nuoriin. Haluamme huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kulttuurin ja kirjojen pariin, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki, vas., Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Uuden kirjaston konsepti muotoutuu kaupunkilaisia kuunnellen. Kirjaston työntekijät jalkautuvat helmikuun aikana kauppakeskus Rediin, jossa järjestetään erilaisia pop-up-työpajoja.

– Kaikille avoimissa työpajoissa Kalasataman asukkaat ja kauppakeskuksessa asioivat asiakkaat voivat käydä kertomassa ajatuksiaan ja ideoitaan siitä, mitä tulevan kirjastotilan pitäisi kaupunkilaisille tarjota, kertoo kirjastonjohtaja Erna Marttila.

Yhteissuunnitteluun voi osallistua myös Kerrokantasi-verkkopalvelussa 14.2. lähtien.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*