Kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala ja kirjastovirkailija Juha Heinänen toivovat, että kaupunkilaiset lähtevät rohkeasti kokeilemaan omatoimikirjastoa. (Kuva: Kankaanpään kaupunki)

KUNTAKIERROS Kankaanpään ja Honkajoen kirjastoja voi käyttää torstaista 9. helmikuuta alkaen myös omatoimisesti. Omatoimikirjasto on auki jokaisena päivänä aamuseitsemästä iltayhdeksään asti, joten asiakkaat voivat mennä kirjastoon vaikkapa sunnuntaina lukemaan lehtiä tai noutamaan ja lainaamaan varauksensa.

– Suomessa kirjastojen omatoimikäyttö on lisääntynyt koko ajan viimeiset 10 vuotta. Satakunnassa omatoimikirjastoja on tällä hetkellä muun muassa Eurajoella ja Huittisissa. Omatoimikäytöllä halutaan parantaa kirjastopalveluiden saavutettavuutta. Samalla tilojen sekä kokoelmien käyttö tehostuu, kertoo kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala Kankaanpään kaupungin tiedotteessa.

Honkajoella on avoinna omatoimiaikoina koko kirjasto. Kankaanpään pääkirjastossa asiakkaiden käytössä ovat lehtisali sekä koko kirjastosali, ja myös uuden aulagallerian näyttelyihin pääsee tutustumaan.

– Sisäänkirjautuminen on helppoa ja automaatit ohjaavat käyttäjäänsä. Omatoimikirjastoon saapuvan pitää vaan huolehtia, että kirjastotilaan ei tule avoimesta ovesta muita henkilöitä. Toki asiointi huoltajan kirjastokortilla alaikäisten lasten kanssa on sallittua. Ja poistuessa pitää varmistaa, että ulko-ovi lukittuu. Me kirjaston väki kerromme kirjastojen palveluaikoina mieluusti lisää omatoimikäytöstä. Toivomme että ihmiset lähtevät rohkeasti kokeilemaan, Tiisala sanoo.

Kankaanpää on saanut kirjastojen omatoimipalvelun kehittämiseen on Lounais-Suomen AVIn hankerahaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*