Antti Peltola on toiminut Akaan kaupunginjohtajana kolme vuotta. (Kuva: Akaan kaupunki)

KUNTAKIERROS Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola on valittu Vuoden akaalaiseksi 2022. Julkistus tehtiin perinteiseen tapaan Toijalan markkinoilla perjantaina 10. kesäkuuta.

Valintaraadin perustelut Peltolan valinnalle ovat komeat: esimerkillinen toiminta Akaan johdossa, akaalaisen yhteisöllisyyden ja yhteistyön lisääminen, paikallisen hyvinvoinnin ja kulttuurin edistäminen, valovoimaisuus ja heittäytymiskyky. Raati kiitteli Peltolaa myös siitä, että hän on helposti saavutettavissa niin kuntalaisille kuin sidosryhmillekin.

Valintaraatiin kuuluivat tänä vuonna Akaan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Saija Kopra, Akaan Nuorkauppakamarin valmistuva puheenjohtaja Kristiina Mäkelä, edellisen vuoden puheenjohtaja Tuuli Joensuu, Akaan Seudun päätoimittaja Jarno Keskinen, tutkija Ossi Heino sekä akaalaisen Vaateliike Huuskan yrittäjä Maria Valtonen. Kuntalaiset saavat ehdottaa Vuoden akaalaista ja raati valitsee tittelin saajan.

Antti Peltola valittiin Akaan kaupunginjohtajaksi tammikuussa 2019. Hän työskenteli aiemmin Järvenpään hallinto- ja talousjohtajana.

Kyseessä oli 43. kerta, kun Vuoden akaalainen valittiin. Vuodesta 2007 on käytetty titteliä Vuoden akaalainen, tätä ennen titteli oli Vuoden toijalalainen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*