Toimitusjohtaja Tom Haring, Rääkkylän kunnanjohtaja Esko Rautiainen, Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen ja Tohmajärven kunnanjohtaja Mikko Löppönen allekirjoittivat Business Joensuun ja kuntien väliset palvelusopimukset. (Kuva: Business Joensuu / Tuomo Roivas)

KUNTAKIERROS Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat ovat tehneet palvelusopimukset Business Joensuun kanssa. Jatkossa Business Joensuu tarjoaa näiden kuntien eri vaiheissa oleville yrityksille elinkeino- ja yrityspalveluita. Sopimukset kattavat koko Business Joensuun palveluvalikoiman.

Business Joensuu perustaa sopimuskuntiin oman palvelupisteensä. Kuhunkin kuntaan nimetään myös kuntavastaava, joka toimii yhteyshenkilönä alueen yritysten, yritystoimintaa käynnistävien henkilöiden ja kunnan johdon suuntaan.

Sopimukset astuvat voimaan 1.1.2023. Tällä hetkellä Business Joensuu tuottaa elinkeino- ja yrityspalveluita täyden palvelun mallilla Joensuun kaupungin lisäksi Outokummun kaupungille, sekä Heinäveden, Polvijärven ja Ilomantsin kunnille.

– Olen iloinen ja innostunut yhteistyöstä uusien kuntien kanssa. Rakentava yhteistyö kuntien, yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien kanssa tuottaa lisää hyvinvointia koko seudulle, sanoo toimitusjohtaja Tomi Haring Business Joensuun tiedotteessa.

Tohmajärvi aikoo olla vuoden yrittäjäkunta 2025 mennessä.

– Odotamme yhteistyöltä paljon ja uskomme, että yhdessä Business Joensuun kanssa tohmajärveläiset yritykset saavat parhaan mahdollisen tuen yrityksen kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen, Tohmajärven kunnanjohtaja Mikko Löppönen kertoo.

Kitee odottaa monipuolista ja korkealaatuista asiantuntijatukea eri kehitysvaiheissa oleville yrityksille.

– Kaupungin strategiaan on kirjattu kovat tavoitteet elinvoiman kehittymiselle ja olemme omalta osaltamme valmiita tekemään parhaamme yritysten toimintaedellytysten kehittämiseksi yhteistyössä Business Joensuun kanssa, kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen sanoo.

MainosRääkkylässä halutaan edistää muun muassa elintarvikkeiden jatkojalostusta ja samalla turvata erikoisviljelyn ja järvikalastuksen työpaikkoja ja yritysten kehittymistä.

– Niin ikään pohjoisen Saimaan vesistöalueen matkailun ja vapaa-ajan edistäminen on kärkihankkeitamme. Kuntastrategiaamme on kirjattu visioksemme olla kulttuurikunta ja tämä tarkoittaa myös sitä, että kulttuurin avulla tulee voida luoda uusia työpaikkoja ja ansaintamahdollisuuksia sekä lisätä kunnan elinvoimaa. Kunta tekee tiivistä yhteistyötä Business Joensuun ja muiden toimijoiden kanssa siinä, että onnistumme, kunnanjohtaja Esko Rautiainen toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*