Yritystaloon liittyviä suunnitelmia esiteltiin 25. maaliskuuta Kouvolan kaupungintalolla. Edessä Yrityspalvelutalo-hankkeen projektipäällikkö Jenni Liikkanen Kouvola Innovation Oy:stä. Hänen takanaan Kouvolan Yrityspalvelutalo Oy:n osakkaita ja osakasedustajia vasemmalta lukien: Kouvolan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Liikkanen, Kouvola Innovation Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Niemi, Kouvola Innovation Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen Elementit-E Oy:stä, Kouvolan Yrityspalvelutalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Jaakkola ja Kymen Yrittäjät ry:n aluejohtaja Kari Jääskeläinen. (Kuva: Johannes Wiehn / Kouvola Innovation Oy)

KUNTAKIERROS Paikalliset yrittäjät, yrittäjäjärjestöt sekä Kouvolan kaupungin omistama Kouvola Innovation Oy (Kinno) yhdistävät voimansa ja perustavat uuden yrityspalvelutalon Kouvolan keskustaan kasvattamaan alueen elinvoimaa.

Yrityspalvelutalon sijoituspaikasta tehdään lopullinen päätös lähiviikkoina. Kouvolan keskustassa oleva Liikekeskus Manski on vahvin ehdokas sijoituspaikaksi.

Kouvolan Yrityspalvelutalo Oy:n perustamis- ja osakassopimukset on tehty, ja yhtiö käynnistää toimintansa syksyllä 2022. Aloite hankkeeseen tuli yrittäjiltä. Saman katon alle kerätään yrittäjille kattavat palvelut ja verkostoitumismahdollisuudet.

– Yrittäjät ovat pitkään toivoneet tällaista palvelu- ja kehitysalustaa. Yrityspalvelutalosta voi saada apua yrityksen perustamiseen, kasvuun tai kansainvälistymiseen, kaikki samalta luukulta, Kymen Yrittäjien aluejohtaja Kari Jääskeläinen toteaa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on useita miljoonia euroja. Kustannukset katetaan hankkeeseen sijoitettavan pääoman ohella vuokratuotoilla sekä eri osapuolille tarjottavien palvelujen tuotoilla.

Talo tarjoaa myös tiloja oppilaitosten tarpeisiin, ja mukaan ovat tässä vaiheessa lähdössä LUT-yliopiston Kouvolan yksikkö, ammattikorkeakoulu XAMK, Kouvolan ammattiopisto Eduko ja Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus KRAO.

Alkuvaiheessa, syksyllä 2022, Kouvolan kaupungin toiminnoista siirtyvät yrityspalvelutaloon kotoutumisen palvelut ja kansainvälinen työ sekä työllistämisen edistämisen palvelut.

– Pidän erittäin merkittävänä asiana näin konkreettista yhteistyötä. Tämä viestii vahvasti siitä, että halutaan luoda uutta elinvoimaa kaupunkiin. Toivon, että yrityspalvelutalosta syntyy kohtauspaikka, joka poikii erilaisia uusia avauksia, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*