Kuhmon kesätanssijat. Ylärivissä vasemmalta Eeva Kähkönen, Kaisa Kilpeläinen ja Ronja Ruskosammal, alarivissä Jenna Haapalehto ja Elli Mikkonen. (Kuva: Kuhmon kaupunki)

KUNTAKIERROS Kuhmon kesämuusikkotoiminnalla on jo pitkät perinteet. Tänä kesänä Kuhmossa työskentelevät ensimmäistä kertaa myös kesätanssijat.

Tanssiryhmä aloitti kahden viikon kesätyöjakson maanantaina 13. kesäkuuta. Ryhmässä on viisi yläaste- ja lukioikäistä nuorta. Kesätanssijoiden ohjaajana toimivan tanssinopettaja Heli Lounilan mukaan kesätanssijoilla on edessään tanssintäyteiset työviikot.

– Tanssijat käyvät tekemässä vierailuesityksiä muun muassa hoiva- ja päiväkodeissa ja he esiintyvät yhdessä myös Kuhmon kesämuusikoiden kanssa, Lounila kertoo.

Tanssiesityksien aiheet syntyvät Lounilan ja nuorten tanssijoiden yhteistyössä, ja niiden viitekehyksenä toimii Kuhmon kaupunkistrategiasta poimitut arvot ja kestävän kehityksen teemat.

– Ideat tanssiin tulevat nuorilta itseltään. Ja kaikkein tärkeintähän on, että tanssijat saavat onnistumisen kokemuksia ja heillä on hauskaa keskenään, Lounila toteaa.

Kesätanssijat ovat osa ”Täyttä elämää Kuhmossa – Kestävä kehitys elämään arjen teoissa” -kokeiluhanketta, joka on ympäristöministeriön osarahoittama ja osa Kestävä kaupunki -ohjelmaa. Hankkeessa vahvistetaan kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*