Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen on mukana teerenpelitematiikkaa sisältävällä kesäsinglellä. Pysäytyskuva videosta. (Kuva: Jonne Sahanen)

KUNTAKIERROS Mascara- ja Ostbass-yhtyeet julkaisevat juhannuksena singlen, joka juhlistaa 8. heinäkuuta Kuhmoisissa järjestettävää Kuhmoinen kuhtuu: We are one! -festivaalia.

Vierailevia tähtiä singlellä ovat muiden muassa iskelmäkonkari Frederik ja KJ Valtteri eli Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen. Väyrynen kertoo, ettei hänellä ole muusikkotaustaa.

-Kaikki lähti liikkeelle Lahden rakennusmessuilta. Olin siellä vetämässä tonttikampanjaa, jossa lahjoitettiin innostavinta hakemusta vastaan omakotitalotontti Kuhmoisista. Mascaran jäsen Sari Wallenius teki hakemuksen, ja voitti itselleen tontin. Hakemus oli hyvin innostava, ja hakemuksen jälkeen pidetyssä haastattelussa hän muun muassa lauloi ja soitti ukulelea. Haastattelussa hän mainitsi haaveen järjestää festarit. Nyt festarit ovat tulossa, ja festareihin liittyy tämä uusi biisi ja Mascaran keikka.

-Festaria kehitellessä ja biisiä hioessa Sarille tuli idea, että minä voisin olla biisillä myös mukana. Olen aika lailla heittäytynyt mukaan hänen ideoihinsa, ja siitä se sitten laajeni niin, että olinkin yht’äkkiä studiolla laulamassa biisiä.

Väyrynen sanoo, että uudella festarilla on paljon merkitystä Kuhmoisille.

-Tässä on mukana paljon vapaaehtoisia, ja festarit koskettavat lähes jokaista kuntalaista jotenkin. Olemme mökkikunta, ja tällaista festaria myös mökkiläisetkin ehkä kaipaavat. Me toivomme, että tästä tulee pitkäikäinen ja jokavuotinen festari. Myös se, että tuleva kesäbiisi kertoo Kuhmoisista ja Päijänteestä on kova juttu.

Tuotantoyhtiön tiedotteen mukaan Kuuma kesäyö -single ”on paluu Mascaran alkulähteille ja tuttua teerenpelitematiikkaa on luvassa nykytwistillä”. Biisin on kirjoittanut Marcus Maison ja Sakke (Sari) Wallenius sekä tuottanut Marcus Maison.

Kuuma kesäyö -single on kuunneltavissa YouTube-palvelussa 21. kesäkuuta ja Spotifyssa 5. heinäkuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*