Historiateos syntyi Kuortaneen kunnanhallituksen vuonna 2016 tekemällä päätöksellä ja kunnan rahoituksella.

KUNTAKIERROS Vuoden kotiseututeos -kilpailun voittajaksi on valittu Kuortaneen kunnan kustantama teos Nokiottat – Kuortane ja kuortanelaiset 1860–1960.

Voittaja julistettiin lauantaina 1. lokakuuta Turun kirjamessuilla kotiseutukirjallisuutta käsittelevässä keskustelutapahtumassa. Vuoden kotiseututeoksen valitsi Kansallisarkiston johtajan tehtävästä keväällä eläkkeelle jäänyt Jussi Nuorteva.

– Teos on tutkimuksellisesti korkeatasoinen. Se perustuu erittäin laajaan lähdeaineistoon ja suorastaan läkähdyttävän laajaan kirjallisuusluetteloon. Yksittäiset tekstikohdat on todella perusteellisesti dokumentoitu, Nuorteva kertoo Suomen Kotiseutuliiton tiedotteessa.

Kirjan ovat kirjoittaneet Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusryhmän jäsenet. Ryhmää vetävän tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehdon lisäksi muut pääkirjoittajat ovat väitöskirjatutkijat Teppo Ylitalo ja Jaakko Mäntylä

– Itseään koskevan tiedon tuottaminen on yksi kunnan perustehtävistä. Oman historian kirjoittaminen on hyödyllistä, arvokasta ja ainutkertaista. Siksi se kannattaa tehdä kunnianhimoisesti, Riukulehto sanoo.

Historiateos syntyi Kuortaneen kunnanhallituksen vuonna 2016 tekemällä päätöksellä ja kunnan rahoituksella. Kunta päätti tilata teoksen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutilta. joka vastasi tutkimusryhmän kokoamisesta ja tehtävien jakamisesta tutkijoiden kesken.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä