Lappeenrantalaisia merkkihenkilöitä kunnioittava kokonaisuus, Meijän Tähet, tulee kaupungin keskustaan Marianaukiolle. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

KUNTAKIERROS Lappeenrannan keskustan Marianaukiolle rakentuu paikallisia merkkihenkilöitä kunnioittava kokonaisuus eli lappeenrantalainen Walk of Fame. Lappeenrannan kaupunginhallitus on päättänyt antaa sille nimeksi Meijän tähet.

Kaupunki pyysi asukkailta nimiehdotuksia, ja kaupungin eri toimijoista koostuva työryhmä kävi läpi yli 200 ehdotusta. Kaupunginhallitus valitsi Meijän tähet -nimen seitsemän vaihtoehdon joukosta.

Työryhmän perustelun mukaan Meijän tähet lähestyy aihetta tuttavallisesti murteen kautta.

– Konsepti on helppo ymmärtää, ja paikallinen puheenparsi on ulkopaikkakuntalaisellekin niin tuttu, että nimi ei ylimääräisiä selittelyjä kaipaa. Ehdotus ei myöskään viittaa yksittäiseen paikkaan, vaan nostaa esiin siinä keskeisinä olevat henkilöt, työryhmä toteaa.

Marianaukiolle sijoitetaan kaiverrettuja kivilaattoja merkkihenkilöiden kunniaksi. Kivilaatan saajilla on selkeä kytkös Lappeenrantaan sekä osaamista ja näkyvyyttä kulttuurin, urheilun tai tieteen saralla. Sijoituspaikan eli Marianaukion nimi säilyy entisellään.

Meijän tähet -kokonaisuuden edistäminen jatkuu visuaalisen ilmeen suunnittelulla. Sen toteuttajaksi on kilpailutettu lappeenrantalainen korutaiteilija Tarja Tuupanen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*