Havainnekuva Ideaparkin alle rakennettavasta uimahalli-kylpylästä. (Kuva: Arktes Oy)

KUNTAKIERROS Lempäälään vuosikymmeniä toivotun uimahalli-kylpylän rakennustyöt alkavat louhinnalla kauppakeskus Ideaparkin alla. Louhintojen on arvioitu kestävän tammikuun 2022 loppuun.

Lempäälän valtuusto päätti rakentamishankkeen käynnistämisestä yksimielisesti marraskuussa 2021. Uimahalli-kylpylän avajaisia juhlitaan tällä tietoa noin puoli vuotta aiemmin arvioitua myöhemmin eli kesällä 2024. Viivästys johtuu materiaalien saatavuuden vaikeutumisesta.

– Luolaan rakentaminen on aina haasteellista, mutta viivästyksen myötä olemme saaneet lisää aikaa tarkastella suunnitelmia asiantuntijoiden kanssa entistäkin paremmiksi. Luvassa on kokonaisuus, jossa on mukana myös elämyksellisiä elementtejä, uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

Uimahalli-kylpylä sisältää suunnitelmien mukaan kuntouinti- ja vesijuoksuradan, useita porealtaita, kylmä­altaan, lasten opetusaltaan ja monitoimi­altaan, tavallisia ja erikoissaunoja, puku- ja pesutiloja sekä kylpylä- ja hyvinvointi­toimintoihin liittyviä tiloja.

Uimahalli-kylpylän toteuttaa Lempäälän kunnan ja Ideaparkin yhteinen kiinteistöyhtiö. Kohteen operaattoriksi on jo aiemmin valittu Kuohun Uimavalvonta Oy.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*