Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom ja Varashin kaupunginjohtaja Oleksandr Menzul allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen Mikołajkissa Puolassa tiistaina. (Kuva: Loviisan kaupunki)

KUNTAKIERROS Loviisan kaupunki ja ukrainalainen Varashin kaupunki ovat allekirjoittaneet ystävyyskaupunkisopimuksen.

Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom ja Varashin kaupunginjohtaja Oleksandr Menzul allekirjoittivat sopimuksen Mikołajkissa Puolassa pidettävän kongressin yhteydessä tiistaina.

Luoteis-Ukrainassa sijaitsevassa Varashissa on yli 41 000 asukasta ja Loviisassa vajaat 15 000. Molemmat ovat ydinvoimakaupunkeja.

– Kaupunkiemme välinen sopimus on tuen osoitus Ukrainalle. Sopimus toimii yhteistyön perustana niin ydinvoimaan liittyvissä poliittisissa ja taloudellisissa asioissa kuin muun muassa demokratiaan, koulutukseen ja hallintoon liittyvissä asioissa, kertoo kaupunginjohtaja Oker-Blom Loviisan tiedotteessa.

Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi ystävyyskuntasopimuksen 14.12.2022.

– Sota loppuu aikanaan, mutta Loviisassa asuu todennäköisesti vielä pitkään sotaa paenneita ukrainalaisia ja meidän tulee edistää heidän kotoutumistaan. Pitkällä aikavälillä tärkeää on myös Ukrainan jälleenrakentaminen, joka vaatii kaikkien mahdollisten osapuolten osallistumista, Oker-Blom sanoo.

Loviisan kaupungilla on ystävyyskaupunkisopimus myös unkarilaisen ydinvoimakaupungin Paksin kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*