Loviisanpisarat-neuleen pohjaväriksi valikoitui okrankeltainen ja koristekuvioiden väriksi luonnonvalkoinen. (Kuva: Loviisan kaupunki)

KUNTAKIERROS Loviisan kaupunki on saanut oman villapaitamallin. Loviisanpisaroiksi kutsutut ikkunanpuitteiden koristekuviot ovat antaneet innoituksen loviisalaisen Tuija Klausin suunnittelemalle paidalle.

Klaus innostui koronapandemian aikaan kutomaan erityisesti islantilaisneuleita ja muita kaarrokevillapaitoja.

– Kävelin usein iltaisin koirani kanssa Loviisan vanhassa kaupungissa Sepänkujalla. Katseeni kiinnittyi vanhojen puutalojen kauniisiin yksityiskohtiin, varsinkin Pilasterit-nimisen kiinteistön ikkunanpuitteisiin. Aloin miettiä, miten koristekuviot taipuisivat neuleohjeeksi, Klaus kertoo Loviisan kaupungin tiedotteessa.

Klaus toimii vapaa-ajallaan myös Loviisan oppaat ry:ssä. Loviisanpisarat nostetaan usein esiin myös opastuskierroksilla, kun kerrotaan Loviisan vanhoista taloista ja niiden arkkitehtuurista. Klaus laittoi kuvan valmiista villapaidasta some-tililleen, josta sen huomasi Loviisan kaupungin kulttuuri- ja matkailukoordinaattori Nina Wiklund.

– Vanhojen puutalojen ystävänä ihastuin heti villapaitaan ja sen tarinaan. Otin saman tien yhteyttä Tuijaan ja kysyin, lähtisikö hän yhteistyöhön Loviisan kaupungin kanssa, Wiklund kertoo.

Loviisassa järjestetään kesällä 2023 asuntomessut, ja Loviisanpisarat-neule on näkyvillä myös messujen aikana. Loviisan kaupungin infopisteellä voi osallistua kilpailuun, jonka päävoittona on omien mittojen mukaan neulottu villapaita.

– Teemme myös tulevaa kesää varten kartan, johon merkitään, missä taloissa Loviisanpisaroita voi nähdä koristeina, Wiklund sanoo.

Loviisan kaupungin tilaama neulemalli on vapaassa käytössä. Ohje on osoitteessa loviisa.fi/villapaita.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*