Outokumpu oli vuoden yrittäjyyskunta Pohjois-Karjalassa vuonna 2021. (Kuva: Outokummun kaupunki / Henri Elsinen)

KUNTAKIERROS Pohjois-Karjalassa sijaitseva Outokumpu näyttäytyy uusimmissa tilastoissa vetovoimaisena asuinpaikkana. Tämänhetkinen muuttovoitto 12 kuukauden ajalta on Tilastokeskuksen tilastojen mukaan 91 henkilöä.

Vuonna 2021 heinäkuusta joulukuuhun Outokummun muuttovoitto oli 54 henkilöä, joista maahanmuuttajia oli 14. Vuoden 2022 alusta kesäkuun loppuun muuttovoittoa oli 37 henkilöä. Vuoden 2022 maahanmuuttajat eivät vielä näy näissä tilastoissa.

Muuttovoiton ansiosta Outokummun väkiluku on kääntynyt hienoiseen kasvuun. Vuonna 2021 heinäkuun alusta joulukuun loppuun väestön lisäys oli 21 henkilöä.

– TOP 20-30-kuntien joukossa suurten kaupunkien kehyskuntien lisäksi Kittilä ja Inari Lapista, Kontiolahti ja Outokumpu (!) Pohjois-Karjalasta sekä Savonlinna Etelä-Savosta. Outokumpu suurin yllättäjä! kirjoittaa Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n asiantuntija Timo Aro Twitter-viestissään.

Vuonna 2021 Outokummussa teollisten työpaikkojen kasvu oli 161 uutta teollista työpaikkaa, ja Outokumpu oli vuoden yrittäjyyskunta Pohjois-Karjalassa vuonna 2021.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä