Nuorten ajatuksia ja haaveita Jyväskylän nuorisovaltuuston kokoustilan seinällä. (Kuva: Petteri Kivimäki)

KUNTAKIERROS Pirkkala, Eurajoki ja Porvoo ovat uusimmat kunnat, jotka on palkittu myönteisestä suhtautumista nuorisovaltuustojen toimintaan. Kuntakolmikko on saanut nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitolta eli Nuvalta.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Nuvan syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Tunnustuksen vuonna 2020 saaneiden Janakkalan, Leppävirran, Tuusulan, Vantaan, Hämeenlinnan, Kristiinankaupungin, Padasjoen ja Ulvilan sertifikaattien voimassaoloa jatkettiin kahdella vuodella. Sertifikaatti on nyt myönnetty yhteensä 28 kuntaan.

– On hienoa palkita jälleen kuntia pitkäjänteisestä osallisuustyöstä ja nuorten aidosta kuulemisesta. Eurajoki, Pirkkala ja Porvoo liittyvät nyt miltei 30 edistyksellisen kunnan joukkoon Suomessa ja pääsevät levittämään osallisuuden ilosanomaa alueellaan, sanoo Nuvan puheenjohtaja Nette Rimpioja.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 16.5.2022–1.6.2024.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*