Yyteri-bussin vuorot on sovitettu yhteen Poriin saapuvien ja Porista lähtevien junavuorojen kanssa. (Kuva: Porin kaupunki)

KUNTAKIERROS Porin kaupunki järjestää suoran bussilinjan keskustan ja Yyterin välille kesän vilkkaimpien lomaviikkojen ajaksi. Vuorot on sovitettu yhteen Poriin saapuvien ja Porista lähtevien junavuorojen kanssa, joten linja hyödyttää porilaisten lisäksi myös kaupunkiin saapuvia matkustajia.

Linja on maksuton. Uuden linjan toivotaan houkuttelevan Yyteriin saapuvia valitsemaan joukkoliikenteen oman auton sijaan, ja siten helpottavan Yyterin alueen pysäköintiä.

Bussi kulkee viiden viikon ajan, juhannuksen jälkeisestä maanantaista 27. kesäkuuta alkaen aina heinäkuun loppuun. Asiasta päätti kaupungin joukkoliikennejaosto kokouksessaan 29. maaliskuuta.

– Yyteriä on kehitetty viime vuosina suunnitelmallisesti ja saavutettavuuden parantaminen on keskeinen osa kehitystyötä. Suoraa bussiyhteyttä on toivottu ja nyt siihen kysyntään vastataan, kertoo Porin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja Lauri Kilkku.

Yyterin kävijämäärät ovat olleet nousussa viime vuosina. Esimerkiksi viime heinäkuussa Yyterissä vieraili 180 000 kävijää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä