Hieman yli 35 000 asukkaan Kaarina Turun lähellä saa kiitosta maltillisista asumisen maksuista ja asukkaiden näkemysten kuuntelemisesta. Myös viheralueiden ja teiden kunnossapito toimii hyvin. Kuvassa pientaloja Kaarinan Rauhalinnassa.. (Kuva: Vesa-Matti Väärä / Omakotiliitto)

KUNTAKIERROS Omakotiliitto on valinnut vuoden pientalomyönteisimmiksi kunniksi Porvoon ja Kaarinan. Porvoo sai tunnustuksen yli 50 000 asukkaan kuntien sarjassa ja Kaarina pienempien kuntien sarjassa.

Omakotiliitto kiittää Porvoota ja Kaarinaa siitä, että molemmissa pientaloille kaavoitetaan runsaasti tontteja. Liiton mukaan se ei ole itsestäänselvyys – useissa kunnissa tontteja kaavoitetaan kerrostaloille, mutta ei riittävästi pientaloille, vaikka suomalaisista suurimman osan asumistoiveena on omakotitalo. Molemmissa kunnissa myös lupaprosessit hoituvat sujuvasti.

-Porvoon tavoitteena on saada markkinoille noin 40 omakotitonttia vuosittain. Tontit ovat pääsääntöisesti riittäneet, mutta viime vuosina tonttien kysyntä on ollut suurta ja ylittänyt tarjonnan. Tavoitteita tuetaan maapolitiikan ja kaavoituksen keinoin, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo Omakotiliiton tiedotteessa.

Omakotiliitto valitsi vuoden pientalomyönteisimmät kunnat nyt seitsemättä kertaa yhdessä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa. Se kartoitti selvityksessään, mitkä kunnat Suomessa ovat asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällisiä paikkoja elää ja rakentaa uutta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*