Porvoo kiinnittää erityistä huomiota 1.–2. luokkien oppilaiden lukemisen tukemiseen ja lukemaan innostamiseen. (Kuva: Porvoon kaupunki)

KUNTAKIERROS Porvoon kaupunki tavoittelee lukutakuuta perusopetuksessa. Lukutakuu tarkoittaa, että alkuopetuksen eli 1.–2. luokkien oppilaiden lukemisen tukemiseen ja lukemaan innostamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Tavoitteena on, että jokaisella kolmannelle vuosiluokalle siirtyvällä oppilaalla olisi mahdollisimman sujuva mekaaninen lukutaito.

– Tätä varten kehitetään lukemisen ja kirjoittamisen kartoituksia sekä resursoidaan lisätunteja alkuopetuksen lukemista harjoittavaan tukiopetukseen, sanoo perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen Porvoon kaupungin tiedotteessa.

Porvoo haluaa olla myös monilukutaidon mallikunta. Monilukutaidolla tarkoitetaan taitoa hankkia, tuottaa, esittää ja arvioida tietoa eri muodoissa ja erilaisten välineiden avulla digitalisoituvassa ja globaalistuvassa ympäristössä.  Porvoo on verkostoitunut muiden saman aiheen äärellä työskentelevien kuntien kanssa ja koonnut lukutaitotyön kehittäjiä yhteen.

­– Porvoosta on tullut tunnettu lukutaitotyön kehittäjä. Olimme vasta esittelemässä tehtyä työtä Opetushallituksen Lukutaidon kuntafoorumissa ja haluamme edelleen jatkaa matkaa kohti monilukutaidon mallikuntaa, lukuagentti Sanna Paljakka sanoo.

Porvoo kehittää monilukutaitoa useiden tahojen yhteistyöllä. Porvoon vanhempainyhdistys POFF on ottanut lasten lukutaidon tukemisen yhdeksi tärkeimmiksi teemoista. Myös kirjasto, luontokoulu, Porvoon museo sekä aamu- ja iltapäivätoiminta ovat olleet mukana monilukutaitotyössä.

Porvoon suomenkielinen koulutusjaosto päätti lukutaitotavoitteista 20. huhtikuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä