Pyhtään Kulttuuritalo on Pyhtäältä pöydältä -keskustelutapahtuman näyttämö viikko ennen juhannusta. Entinen kunnantalo muuttui yksityisin voimin ylläpidetyksi kulttuuritaloksi vuonna 2021. (Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki)

KUNTAKIERROS Pyhtään kunta, Pyhtään Kulttuuritalo ja No Fear Agency järjestävät kesäkuussa uuden keskustelutapahtuman Pyhtään Kulttuuritalon pihamaalla. Tapahtuma on osa vuonna 1347 perustetun Pyhtään 675-vuotisjuhlia.

Viikko ennen juhannusta järjestettävä Pyhtäältä pöydältä -tapahtuma kerää saman pöydän ääreen ministereitä, kuntapäättäjiä, yrittäjiä ja muita talouden ammattilaisia – kulttuuria ja tapahtumia unohtamatta.

– Miljöö on taatusti kotikutoinen, mutta eiköhän näillä vuosilla mukana ole myös ripaus kokemusta. Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuma on Pyhtään juhlavuoden panos suomalaiseen keskustelukulttuuriin, sanoo Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

Pyhtään kunnan viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkki kertoo, että ajatus tapahtumaan syntyi tarpeesta pohtia, millaiseen asentoon Suomi putoaa koronapandemian jälkeen. Korona ei väistynyt toiveikkaimpien kaavailujen mukaan, ja sittemmin taivaalle on noussut muitakin pilviä.

– Turvallisuudestakin varmasti puhutaan, ja tietenkin taloudesta, kertoo Korkki, joka on yksi tapahtuman keskustelujen vetäjistä.

Tapahtumaan osallistuvat muiden muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä, kesk., ja kuntaministeri Sirpa Paatero, sd. Pyhtäällä nähdään myös Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Talousoppineista mukana ovat EVA:n Sanna Kurronen, Laboren Mika Maliranta ja emeritusprofessori Matti Pohjola, jolla muutaman muun keskustelijan tavoin on juuret Kymenlaaksossa.

Pyhtäältä pöydältä keskustelee myös tapahtuma-alan tulevaisuudesta.

– Tälle keskustelulle on valtava tilaus, koska ala on edelleen hämillään siitä, miten yksin se ja ennen kaikkea alan toimijat ja työntekijät koronassa jätettiin, sanoo Pyhtään Kulttuuritalon ja No Fear Agencyn Vesa Ristimäki, joka toimii tapahtuman tuottajana.

Keskustelutapahtuman yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Tapahtumateollisuus ry ja Kymen Yrittäjät. Tapahtumalle on avattu oma verkkosivusto osoitteessa pyhtaaltapoydalta.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*