Johtajan kanssa marjaan? Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila vie kaivoskoordinaattorin hilla-apajilleen. (Kuva: Ranuan kunta / Jari Romppainen)

KUNTAKIERROS Ranuan kunta palkkaa kaivoskoordinaattorin hankkeeseen, jolla valmistaudutaan Suhangon kaivokseen. Hanke selvittää muun muassa sitä, miten palveluja ja työvoimaa olisi riittävästi saatavilla, mikäli kaivos päätetään rakentaa.

Koordinaattorille on tarjolla 4000 euron palkan lisäksi perin ranualainen bonus: hillareissu kunnanjohtaja Tuomas Aikkilan kanssa.

– Nyt on sellainen paikka, jollaisia on harvoin tarjolla. Hillapitäjän kunnanjohtaja Tuomas Aikkila on kovaa hillanpoimijoiden sukua, joten varmasti tulee antoisa reissu suolle uuden työntekijän kanssa, kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö sanoo Ranuan kunnan tiedotteessa.

Hankkeelle on haettu alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahaa Lapin liitosta. Vuoden pituinen hanke alkaisi vuoden 2023 alusta. Paikka täytetään, mikäli Ranuan kunta saa hakemansa rahoituksen hankkeelle.

Kaivoksen avaamista Ranualle valmistelee Suhanko Arctic Platinum Oy. Suhangossa on Euroopan suurin palladiumesiintymä, ja Suhangon esiintymät sisältävät myös merkittävät määrät kuparia, nikkeliä ja platinaa. Palladiumia käytetään hybridi- ja bensiinikäyttöisten autojen katalysaattoreissa pakokaasupäästöjen vähentämiseksi. Yhtiö selvittää parhaillaan kaivoshankkeen kannattavuutta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*