Hämeen liitto, Riihimäen kaupunki ja Riihimäen Robotiikkakampus järjestivät torstaina Brysselissä seminaarin, jonka aiheena olivat tulevaisuuden taidot ja innovaatioekosysteemit. Kaisla Paananen on yksi Brysselissä mukana olleista Riihimäen robotiikkaan perehtyneistä nuorista. (Kuva: Marianne Forsman)

KUNTAKIERROS Riihimäen kaupunki, Riihimäen robotiikkakampus ja Hämeen liitto ovat esitelleet robotiikkaopetuksen malliaan kuluvalla viikolla Brysselissä. Tapaamisia on järjestetty Euroopan Unionin parlamentin ja komission jäsenten sekä komission pääosaston edustajien kanssa.

Riihimäki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka. Kaupunki hakee Riihimäen lukiolle robotiikan erityistä koulutustehtävää, ja kaupungin ja Hämeen liiton tavoitteena on saada robotiikkaopetus seuraavaan hallitusohjelmaan.

– Riihimäen robotiikkaopetuksen mallilla on hyvät mahdollisuudet kansainvälistyä. Meillä jokainen lapsi oppii robotiikkaa pelkästään perusopetuksessa vähintään 250 tuntia. Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksesta ja teknologiaosaamisesta. Kaupunkimme luova tapa yhdistää nämä kaksi sektoria Riihimäen malliksi on ainutlaatuinen mahdollisuus koko Suomelle, kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo Riihimäen kaupungin tiedotteessa.

Robotiikkakampus on yhteisö, joka palvelee yrityksiä, opiskelijoita ja täydennyskouluttautujia.

– On palkitsevaa nähdä, kuinka innostuneita ja motivoituneita riihimäkeläiset lapset ja nuoret ovat robotiikkaopetuksesta, kampuksen kehittämisjohtaja Esa Santakallio kertoo.

Torstaina Hämeen liitto, Riihimäen kaupunki ja Riihimäen Robotiikkakampus järjestivät Kanta-Hämeen EU-toimistossa eli Häme EU Officessa seminaarin, jonka aiheena olivat tulevaisuuden taidot ja innovaatioekosysteemit. Puheenvuoroja pitivät muun muassa EU:n komission, Meta-yhtiön ja tutkimus- ja innovaatiopolitiikan verkoston ERRINin edustajat.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*