Voimala sijaitsee Riihimäellä keskeisellä paikalla aivan rautatieaseman läheisyydessä. (Kuva: Riihimäen kaupunki)

KUNTAKIERROS Riihimäelle sijaitsevalle Voimala-kiinteistölle on myönnetty ainoana hankkeena Suomessa Uusi Eurooppalainen Bauhaus -aloitteen mukaista kehittämistukea. Tukea haki yli 80 kaupunkia tai kuntaa eri puolilta Eurooppaa. Tukiohjelmaan valittiin 20 hanketta.

Kulttuuriperinnöltään arvokas Voimala sijaitsee Riihimäellä keskeisellä paikalla, aivan rautatieaseman läheisyydessä. Voimala on 15 vuotta sitten käytöstä poistettu vanha voimalakiinteistö.

EU:n komission käynnistämässä haussa etsittiin luovia ja kunnianhimoisia kehittämishankkeita, joissa peruskorjataan olemassa olevia rakennuksia, säilytetään kulttuuriperintöä, uudistetaan kaupunkitiloja tai muutetaan rakennuksia kohtuuhintaisiksi asunnoiksi. Uusi Eurooppalainen Bauhaus -aloitteen keskeisiksi arvoiksi on määritelty kestävää kehitys, esteettisyys ja osallisuus.

Haku oli avoin alle 100 000 asukkaan eurooppalaisille kaupungeille.

– Oli hienoa että EU-tasollakin nähtiin Voimalan kehityspotentiaalin ainutlaatuisuus, sanoo Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Kaupunki teki hakemuksen yhteistyönä kiinteistön nykyisen omistajan YIT:n kanssa.

Voimala saa hankkeessa kansainvälisen ammattilaistiimin teknistä asiantuntija-apua kehittämiseen ja korjausrakentamisen suunnitteluun. Käytännössä Voimalan kehittämiseen saadaan 75 konsulttipäivää asiantuntijatyötä 100 prosentin EU-rahoituksella. Konsultoinnista vastaa kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll.

Riihimäen kaupunki on tukenut Voimalan kehittämistä aktiivisesti, ja mahdollisia toimijoita Voimalaan on tiedossa jo aiemmilta kehittämiskierroksilta. Myös tuoreita avauksia uusien yhteistyötahojen kanssa on saatu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*