Rovaniemi kokeilee niin sanottuja parklet-terasseja tulevana kesänä. (Kuva: Rovaniemen kaupunki / Samu Rötkönen)

KUNTAKIERROS Rovaniemeläinen ravintola tai kahvila voi tulevana kesänä perustaa kesäterassin pysäköintiruutuihin, jotka ovat liiketilan kohdalla katualueella.

Rovaniemen yhdyskuntasuunnittelun lautakunta on hyväksynyt ohjeen ja ehdot niin sanottujen parklet-terassien perustamiselle. Rovaniemi käyttää kokeiluaikana toimintamallina Helsingin kaupungin terassiohjetta ja siitä sovellettua Rovaniemen omaa ohjetta. Rovaniemi on saanut Helsingin kaupungilta luvan käyttää heidän terassiohjeidensa mukaista toimintatapaa.

Parklet soveltuu alueille, joilla liikkuu paljon jalankulkijoita, ja joissa kapeat tai ruuhkaiset jalkakäytävät estävät tavanomaisen terassitoiminnan. Kokeilun taustalla on kaupunginvaltuutettu Miikka Keräsen, vihr., ja muiden allekirjoittajien valtuustoaloite.

Pysäköintipaikan myöntäminen terassikäyttöön on tapauskohtaista, ja jokainen lupa harkitaan erikseen. Kokeilu ulottuu syyskuun loppuun, ja toiminnan jatkamisesta ja kehittämisestä päätetään saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*