Suunnitellulla suojelukohteella elää muun muassa kuukkeleita ja metsoja. (Kuva: Visit Salla/Anniina Olkkonen)

KUNTAKIERROS Sallan matkailu ja Luonnonperintösäätiö käynnistävät luontohyvityskampanjan, jossa on tarkoitus ostaa ja suojella reilun kolmenkymmenen hehtaarin metsäalue matkailijoiden ja alueen yritysten tuella. Kampanjasta tekee erityisen se, että lahjoittajat voivat kohdentaa tukensa haluamaansa luontotyyppiin ja seurata suojelun edistymistä.

– Sallan matkailu on jo pitkään etsinyt tapaa, jolla matkailijat, yritykset ja kaikki halukkaat voisivat osallistua paikallisen monimuotoisen luonnon suojeluun. Olemme innoissamme käynnistämässä tätä kampanjaa yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa, kertoo matkailupäällikkö Paula Aspholm Sallan kunnan tiedotteessa.

Kohteeksi on valikoitunut Oulankajoen yläjuoksulla kahden puolen jokea sijaitseva 33 hehtaarin alue, jossa on vanhaa, yli 160-vuotiasta havumetsää, varttuvaa 90-vuotiasta mänty- ja sekametsää, ennallistettavaa rämettä, avosuota, niittynä hoidettavaa entistä suopeltoa sekä tulvametsää ja korpea.

Luonnonperintösäätiön kampanjasivuilta lahjoittaja voi seurata, minkä verran kuhunkin luontotyyppiin on lahjoitettu ja missä kohtaa projektia ollaan menossa.

– Sallan luontohyvityskampanjan myötä Sallan luonnon ystävä voi olla varma, että hänen lahjoituksensa lisää pysyvästi sekä elinympäristöihin sitoutuneen hiilen määrää että alueella elävien kuukkeleiden, metsojen ja muiden alueen alkuperäisten metsälajien elintilaa, Luonnonperintösäätiön suojelupäällikkö Ari-Pekka Auvinen sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*