Savonlinna saa ensi kesäkuussa hollantilaismatkailijoita. (Kuva: Savonlinnan kaupunki)

KUNTAKIERROS Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyösopimuksen charter-lennoista matkanjärjestäjän Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa. Lennot alkavat Savonlinnan ja Rotterdamin välillä ensi kesänä kolmella lennolla.

Voigt Travel lentää kolmiolennot välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi Transavia-lentoyhtiön 149-paikkaisella koneella 7.6., 14.6. ja 21.6. Tavoitteena on kasvattaa lentojen määrää tulevina vuosina. Kaupungin osuus markkinointiyhteistyöstä on 46 000 euroa.

Savonlinnan seudulla käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa.

– Erityisesti on kiitettävä Business Finlandiin kuuluvaa Visit Finlandia ja Savonlinnan Seudun Matkailua sopimuksen syntymisestä. Suorat charter-lennot Keski-Euroopasta Savonlinnaan on merkittävä edistysaskel koko Saimaan alueen matkailun vahvistamiseksi ja Savonlinnan saavutettavuuden parantamiseksi. Tämä luo edellytyksiä matkailun ympärivuotistamiselle, matkailun monipuolisemmalle kansainvälistymiselle sekä myös uusien investointien käynnistymiselle, sanoo Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kaupungin tiedotteessa.

Visit Finlandin Keski-Euroopan markkinavastaava Jyrki Oksanen sanoo, että Suomella on nyt mahdollisuus toistaa talvikauden menestys myös kesäkaudella ja suorien yhteyksien avulla lisätä merkittävästi matkailua Keski-Euroopasta.

– Savonlinna on oiva kohde hyvän sijainnin vuoksi, asiakkaat pääsevät helposti nauttimaan koko Saimaan alueen laajasta tarjonnasta. Läntisessä Euroopassa pääosa lomamatkoista ajoittuu touko-syyskuun väliin ja meillä vain osa tuosta ajasta on pääsesonkia, joten uudet yhteydet tuovat toivottua pidennystä myös sesonkiin. Tilauslennoilla tulevat asiakkaat tarvitsevat myös enemmän palveluita. Tämä lisää mahdollisuuksia uudenlaisen yritystoiminnan kehittämiseen.

Ruotsalainen Stena Line Travel Group AB osti Voigt Travelin 2022. Yhtiö on pohjoismaisten lomien markkinajohtaja Hollannissa palvelemalla 50 000 matkustajaa vuosittain, yli 50 miljoonan euron vuosiliikevaihdolla.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*