Suorat tilauslennot tuovat Savonlinnaan matkailijoita eurooppalaisista suurkaupungeista. Savonlinna on menettänyt venäläisiä matkailijoita vuosittain noin 100 000 pandemian ja Ukrainan sodan takia. (Kuva: Savonlinnan kaupunki)

KUNTAKIERROS Charter-lentoyhteydet Savonlinnan ja Frankfurtin välillä alkavat neljällä lennolla elo- ja syyskuussa 2023.

Savonlinnan kaupunki on neuvotellut yhteistyösopimuksen lennoista matkanjärjestäjä Zonistan ja Business Finlandin kanssa. Aiesopimus tehtiin jo tammikuussa 2020, mutta koronan vuoksi lopullinen sopimus valmistui vasta nyt.

– Savonlinna on vuosittain tehtävien tutkimustenkin perusteella yksi maan vetovoimaisimmista matkailualueista, ja kaupungissamme on vireillä noin sadan miljoonan euron matkailuinvestointihankkeet. Avattava charter-lentoyhteys tuo uuden asiakasryhmän näille investointikohteille sekä pidentää sesonkikautta, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine Savonlinnan kaupungin tiedotteessa.

Savonlinnan matkailuinvestointeja ovat muun muassa Casino Tower -tornihotellihanke, liikemies Yrjö Laakkosen matkailuinvestointi Oraviin, liikemies Kyösti Kakkosen Rauhalinna-investointi ja Retretin taideluolaston investointi.

Lennot Frankfurtin ja Savonlinnan välillä lennetään Lufthansan Eurowings Discover -lentoyhtiön Airbus A320/200 lentokoneella. Kaupungin osuus markkinointiyhteistyöstä on 100 000 euroa. Yhteistyösopimuksessa on optio vuosille 2024 ja 2025.

Kansainvälisten matkailijoiden määrä oli vahvassa kasvussa Savonlinnassa ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa.

– Yhteistyö Zonistan kanssa on merkittävä edistysaskel koko Saimaan alueen matkailun vahvistamiseksi ja Savonlinnan saavutettavuuden parantamiseksi. Suomen valtion suljettua rajan venäläisiltä matkailijoilta, on Savonlinnan lentokenttä avaintekijä Savonlinnan matkailun kansainvälistämiseksi, kaupunginjohtaja Laine toteaa.

Aiemmin tänä vuonna Savonlinna teki yhteistyösopimuksen Savonlinnan ja Rotterdamin välisistä charter-lennoista Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa. Savonlinnan ja Rotterdamin välillä alkavat kesäkuussa kolmella lennolla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*