Satakunnassa sijaitseva 1300 asukkaan Siikainen aikoo markkinoinnillaan saavuttaa kasvukeskuksien ruuhkiin kyllästyneet ihmiset, jotka ovat pohtineet muuttoa maalle.

KUNTAKIERROS Siikaisten kunnanjohtaja Heli Kaskiluoto kertoo kunnan saaneen ”huikean hyvän” vastaanoton tempaukselleen mainostaa kuntaa Helsingin Sanomien etusivulla. Satakunnassa sijaitsevan Siikaisten mainos täytti Hesarin etusivun 26. heinökuuta.

-Seuraavien päivien kuhina ja pyöritys yllätti. Pääasiassa palaute on ollut positiivista. Haastatteluja sain antaa paljon enemmän kuin tultuani valituksi kunnanjohtajaksi viime vuonna, Kaskiluoto sanoo.

Kaskiluoto pitää mainoksen hintaa erittäin kohtuullisena. Niin sanottu peruutushinta oli noin 14 000 euroa. Päätös piti tehdä nopeasti, mutta pienessä ja ketterässä kunnassa se onnistui hallituskäsittelyä myöten. Tavoitteena oli nostaa Siikainen Suomen kartalle, ihmisten tietoisuuteen, keskusteluun ja saada kunnalle näkyvyyttä ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla.

-Meillä oli ajatus, että pienikin kunta voi tehdä jotakin näyttävää. Yksi iso tavoite oli saavuttaa kasvukeskuksien ruuhkiin kyllästyneet ihmiset, jotka ovat pohtineet maalle muuttoa. Meillä ei ole tällä hetkellä tarjota isoja määriä työpaikkoja, mutta Siikaisista pääsee reilussa puolessa tunnissa Poriin, Kankaanpäähän ja jopa Etelä-Pohjanmaalle, ja näillä seuduilla on paljon avoimia työpaikkoja. Luultavasti Hesassa 40 minuutissa ei aamuruuhkissa pääse montaakaan kilometriä eteenpäin.

-Lisäksi valokuidun myötä etätyömahdollisuudet ovat hyvät. Meillä voi oikeasti vetää teams-kokouksen laiturin nokassa, olen sen tehnyt itsekin.

Kaskiluoto kertoo, että kunnassa on juuri työn alla suunnitelma, joka tähtää pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen kuntamarkkinointiin.

-Nyt saamme tämän mainoksen avulla uutta näkyvyyttä valtavasti, ja yritämme parhaan taitomme mukaan hyödyntää tämän hetken maksimaalisesti. Olemme jo nyt melko tyytyväisiä saamaamme huomioon, mutta toki tämä ei vielä tuo kunnan kassaan rahaa. Jos ihan tonttikauppoihin asti päästään, niin sitten oltaisiin todella tyytyväisiä.