Moninaisen tamperelaisuuden teemaviikon kohteena ovat tänä vuonna erityisesti lapset, nuoret ja koulut. (Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki)

KUNTAKIERROS Tampereen kouluissa vietetään Moninaisen tamperelaisuuden teemaviikkoa 21.– 27. maaliskuuta. Teemaviikon taustalla on YK:n kansainvälinen rasismin vastainen päivä 21.3. ja sen ympärillä vietettävä rasismin vastainen viikko.

Moninaisen tamperelaisuuden teemaviikon kohteena ovat tänä vuonna erityisesti lapset, nuoret ja koulut.

– Tampere on koti kaikille, taustaan katsomatta. Jokaista pitää kohdella omana itsenään ja kaikkia yhdenvertaisesti. On rikkaus, että meitä on monenlaisia. Jos toista ihmistä katsoo vain kapeasti jonkin taustan tai esimerkiksi asian edustajana, saattaa itsekin menettää kiinnostavia ihmissuhteita, ajatuksia ja kokemuksia, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Peruskouluissa teemaviikkoa vietetään erilaisissa työpajoissa ja tehdään tehtäviä, joissa otetaan kantaa ympäri maailman syrjimättömyyden, antirasismin, yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta. Materiaaleja kouluja varten ovat tuottaneet muun muassa SPR, Rauhankasvatusinstituutti ja MLL.

Toisen asteen koulutuksessa Suomen toiseksi suurin ammatillinen oppilaitos Tredu jalkauttaa rasismin vastaisia menetelmiä muun muassa monikielisillä aamunavauksilla, kirjoituspajoilla ja yhdenvertaisuus-podcastilla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä