Tornion kaupunkistrategia hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 25. huhtikuuta.

KUNTAKIERROS Tornion uudistettu kaupunkistrategia on valmis. Strategiassa korostuvat nyt etenkin kaupungin elinvoiman sekä elämänlaadun kehittäminen.

Tornion uusi, kunnianhimoinen visio on olla maailmanluokan rajakaupunki.

– Tornion nelisatavuotinen kaupunkihistoria ja sijainti rajattomalla rajalla asettavat kaupunkistrategian tavoitteet korkealle. Tällä strategialla vaalimme ainutlaatuista TornioHaparanda-rajayhteistyötä ja haluamme ottaa paikkamme uusiutuvien energialähteiden käyttöä edistävänä kaupunkina ja tulevaisuuden teollisuuden ja kiertotalouden investointikohteena, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Ponkala ja kaupunginjohtaja Jukka Kujala kirjoittavat strategian esipuheessa.

Tavoitteena on myös kehittää ympäristöystävällistä liikkumista ja vahvistaa kaupungin asemaa pohjoisen kansainvälisenä logistiikkakeskuksena. Paikallisille yrityksille Tornio haluaa luoda maailmanluokan toimintaympäristön.

Valtuustokauden strategiset tavoitteet jakaantuvat kolmeen pääkategoriaan, joista yksi keskittyy alueen elinvoiman, toinen kuntalaisten hyvinvoinnin ja kolmas toimivan kaupunkikonsernin kehittämiseen.

Strategia sisältää kuusi kärkihanketta, joihin kaupunki aikoo panostaa kuluvalla valtuustokaudella. Kärkihankkeeksi on nostettu esimerkiksi perinteikkään Pohjan stadionin käyttöasteen nostaminen. Vajaakäytöllä olevalle stadionille tavoitellaan ympärivuotista toimintaa.

Tornion kaupunkistrategia

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*