Tuomiokirkon kuusessa on 700 jouluvaloa. Kuva on vuodelta 2018, jolloin kuusi tuli Turun Moisiosta. (Kuva: Turun kaupunki / Timo Jakonen)

KUNTAKIERROS Turun kaupunki pyytää yleisöltä vihjeitä Turun tuomiokirkon eteen pystytettävästä joulukuusesta. Suomen tärkeimmän kuusikaunottaren pitäisi olla vähintään 23–25 metriä korkea, sopusuhtainen ja hyvien yhteyksien päässä Turusta.

– Olemme vuosikausia pitäneet kuusikansiota, jonne kirjataan kaikki tarjotut potentiaaliset kuuset. Osa voi olla vielä liian lyhyitä, mutta niiden annetaan kasvaa ja seuraamme tilannetta. Myös henkilökuntamme katselee kuusia aina sillä silmällä. Vielä ovat kuuset löytyneet suhteellisen läheltä, viime vuonna Säkylästä. Tarjous on tullut Hämeenlinnasta saakka,
kertoo kunnossapitopäällikkö Mari Helin Turun kaupungilta.

Turun kaupungin väki käy arvioimassa kuusiehdokkaat paikan päällä.

– Kuusen kunto ja pituus arvioidaan. Tuomiokirkon edessä kun tulee pituutta olla riittävästi.
Haasteellisinta on kuusen kuljetus, ja juuri sitä voidaan paikan päällä parhaiten arvioida, Helin sanoo.

Turun kuusikansioon on kertynyt ehdokkaita mukavasti, joten yleisön apua etsintään pyydetään harvakseltaan. Mari Helin on ollut mukana kuusiasioissa 23 vuotta, ja vain kerran aikaisemmin on sinä aikana pyydetty yleisön apua.

– Ja kyllähän meillä sellainen nytkin on hyvä ehdokas, mutta aina vähän komiampaa etsitään. Ja varakuusia on hyvä olla plakkarissa.

Tuomiokirkon kuusi tuodaan paikoilleen keskiviikkona 23. marraskuuta ja valot sytytetään lauantaina 26. marraskuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*