Tuusulalaisten osallistuvan budjetoinnin ideoista monet liittyvät viher- ja virkistysalueisiin. Kuvassa Tuusulan Rykmentinpuiston aluetta kuvattuna lokakuussa 2021. (Kuva: Tuusulan kunta / White Cloud Oy)

KUNTAKIERROS Tuusulan kunta sai ennätykselliset 860 ideaa, kun osallistuvan budjetoinnin määräraha tuplattiin 200 000 euroon ja projektien toteutusaika pidentyi vuoden 2024 loppuun.

Ideointivaihe päättyi 13. helmikuuta. Kyse on Tuusulassa jo kuudetta kertaa toteutettavasta osallistuvasta budjetoinnista.

– Hurja määrä ideoita vastattavaksi. Joukossa on jonkun verran samoja ideoita, joten 860 erilaista ideaa ei sentään ole, sanoo yhteisömanageri Katja Repo Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden teemoihin tuli 397 ideaa. Valtaosa liittyy viher- ja virkistysalueisiin, mutta myös koirapuistoja, kouluja, nuorisotiloja ja yhteisöllistä toimintaa haluttiin kehittää. Toiseksi eniten, 248 ideaa, tuli liikuntaan ja harrastustoimintaan. Kulttuuria ja monenlaisia tapahtumia toivottiin 120 ideassa. Seuraavaksi asiantuntijat vastaavat ideoihin ja arvioivat niiden toteuttamismahdollisuuksia.

Ideoita sai jättää sähköisesti, paperilomakkeilla, ideapuhelimessa ja pop up -ideapajoissa. Ideapajoja järjestettiin julkisissa tiloissa sekä kohdennetusti erityisryhmille. Niissä kohdattiin yli 900 asukasta. Tuusulan alakoulujen 5. ja 6. -luokkien oppilailta kerättiin ideoita erillisillä osallisuusoppitunneilla.

Ideoita työstetään maalis- ja huhtikuun aikana, ja niistä kehitetään ehdotuksia toukokuun asukasäänestystä varten. Äänestyksessä eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan vuoden 2024 loppuun mennessä.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*