Ulvila palvelulinja aloitti toimintansa viime maaliskuussa. (Kuva: Ulvilan kaupunki / Tanja-Annika Sillanpää)

KUNTAKIERROS Eläkeläisjärjestö Eläkeläiset ry on on palkinnut vuoden 2022 ikäystävällisenä tekona Ulvilan kaupungin ikäihmisten palvelulinjan.

Ikäihmisten kuljetuksia hoidetaan Ulvilassa palvelubussilla, joka noutaa matkustajat tarvittaessa kotipihasta ja vie asioimaan liikekeskukseen. Bussi kiertää kaikki kylät, joista matkalle on edellisenä päivänä varattu paikka.

Maaliskuussa 2022 aloitetusta kokeilusta on saatu hyviä tuloksia, ja palvelubussiliikenteestä on tehty sopimus myös ensi vuodeksi. Aloite palvelulinjan aloittamiseksi tuli Ulvilan vanhusneuvostolta.

– Mielestäni tämä toimintamuoto tukee erittäin hyvin ikäihmisten hyvinvointia ja antaa mahdollisuuden asua omassa kodissa kuntakeskuksen ulkopuolella, sanoo Ulvilan kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtaja Kimmo Vepsä.

Vepsä kiittelee yrittäjien intoa lähteä tukemaan kokeilua omilla palveluillaan. Palvelubussin matkustajat voivat asiointireissullaan esimerkiksi ruokailla edullisesti paikallisessa marketissa ja paikallinen apteekki on lupautunut uusimaan reseptejä ilmaiseksi.

Palvelubussin lisäksi Ulvilassa on otettu käyttöön myös muita vanhempia kaupunkilaisia helpottavia palveluita. Kaupunki tarjoaa yli 70-vuotiaille 10 kerran uimalippuja ja
järjestää jumppaa kahdesti viikossa. Maksuttomia jumppahetkiä järjestetään myös Ulvilan eri kylissä.

Eläkeläiset ry palkitsee vuosittain jonkin kunnan ikäystävällisyyttä edistäneestä teosta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*