Nummelan lentokenttä valmistui välirauhan aikana elokuussa 1940. Se toimi aluksi Erillisen lentolaivueen varakenttänä. Jatkosodan aikana sieltä käsin toimi Lentolaivue 6. (Kuva: Vihdin kunta)

KUNTAKIERROS Vihdin kunta on avannut englanninkielisen verkkosivuston Helsinkiwest.aero. Sivusto on suunnattu Nummelan lentokentän palvelujen yritysmarkkinointiin ja liiketoimintamahdollisuuksien esittelyyn.

Kunta on tuottanut sivuston yhdessä Nummelan lentokenttäyhdistys ry:n kanssa.

Nummelan lentokenttää markkinoidaan maailmalle Helsinki West -nimellä. Kenttä on Malmin lentokentän sulkeutumisen jälkeen yksi Suomen nopeimmin kasvavista lentokentistä. Syksyllä 2021 Nummela otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa automaattisen valvontajärjestelmän, joka havaitsee ja varoittaa kiitotiealueella olevista esteistä.

– Kuntastrategian mukaisesti haluamme Vihdissä olla saavutettavuuden edelläkävijöitä ja tässä nimenomaisesti lentokenttä tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia sähköisen ilmailun kehittyessä. Olemme iloisia siitä, miten Nummelan lentokenttää kehitetään aktiivisesti yhdistyksen toimesta ja näen, että Nummelan lentokentällä on kaikki edellytykset muuttua ilmailuteknologian edelläkävijäksi, sanoo kunnanjohtaja Erkki Eerola Vihdin kunnan tiedotteessa.

Nummelan lentokenttäyhdistyksen puheenjohtajan Tom Arppen mukaan Nummelassa on mahdollisuudet ja resurssit ekologisen, digitaalisen ja sähköisen ilmailun kehittämiseen.

– Vilkas ilmailutoiminta mahdollistaa teknologian testaamisen todellisessa käytössä testivaiheiden jälkeen. Voimme olla kehitysalusta innovatiivisille ratkaisuille pienillä lentokentillä, Arppe sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*