Vesa Raasumaa on toiminut rehtorina 27 vuotta. (Kuva: Anna-Maija Heinonen / Studio Kuvapaja Oy)

KUNTAKIERROS Suomen Rehtorit ry on valinnut Vuoden 2022 rehtoriksi Lappeenrannan Sammonlahden koulun rehtorin Vesa Raasumaan. Rehtorin työn lisäksi Raasumaa vastaa Lappeenranta Junior Universityn eli Uniori-tiedekasvatuksen perusopetuksen kehitystyöstä.

– Tällaisen tunnustuksen saaminen omilta kollegoilta tuntuu todella hienolta. Lisäksi olen erittäin kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä merkityksellistä työtä ilmastopääkaupunki Lappeenrannassa. On hienoa rakentaa kestävämpää maailmaa yhdessä innovatiivisten oppilaiden, opettajien, rehtoreiden ja eri yhteiskumppaneiden kanssa, Raasumaa sanoo Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa.

Raasumaa on toiminut rehtorina reilut 27 vuotta. Nyt hän johtaa Lappeenrannassa Sammonlahden koulua, jossa on noin 900 oppilasta, yli sata työntekijää ja neljä toimintayksikköä. Perusopetuksen yhtenäiskoulun oppilailla on 25 eri äidinkieltä, ja viidesosa oppilaista opiskelee suomea toisena kielenä.

Suomen Rehtorit ry:n mukaan Raasumaa tunnetaan yhteisöllisestä johtamistyylistään, jossa kaikkien osallisuus, myötätunto ja myötäinto ovat tärkeitä arvoja siinä missä myönteisyys, toiveikkuus ja hyväntahtoinen huumorikin.

Sammonlahti kuuluu Lappeenrannan Greenreality-yhteistyöverkostoon ja on LAB-ammattikorkeakoulun kummikoulu, Opetushallituksen Majakka-kehittämiskouluverkoston jäsen ja LUMA-kehittäjäkoulu. Sillä on yhteistyökouluja Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Vuoden Rehtori -kunniamaininta jaetaan vuosittain Pro Rexi -tapahtuman yhteydessä. Valinnan tekee Suomen Rehtorit ry:n asettama valintaryhmä alueyhdistysten ehdotusten pohjalta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä