Kuntalehden lukijoille tuttu Tarmo "Tape" Koivisto on palkittu elämäntyöstään Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. (Kuva: Kari Långsjö)

Kuntalehteen pilakuvia piirtävä Tarmo Koivisto on saanut Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. ”Tape” kuvaa Kuntalehden piirroksissaan ympäröivän yhteiskunnan ilmiöitä ja ajankohtaisia puheenaiheita laidasta laitaan.

Tuoreimmassa joulukuun lehdessä Tapen aiheena on Yhdysvaltain presidentin neuvo ottaa Suomesta mallia metsien hoidossa ja siten metsäpalojen taltuttamisessa. Piirroksessa on puupeltoa, aurausta, suojeltua metsää, syväaurattua maata ja metsäkone. Jokainen voi tulkita piirrosta itse.

Kuntalehdessä Tapen aiheisiin on kuulunut viime vuosina tietysti sote, josta riittää runsaasti ideoita myös pilapiirroksiin. Tarmo Koivisto tunnetaan etenkin Mämmilä-sarjakuvistaan, joka kuvasi kuntamaailmaa hyvin raadollisesti korruptioineen kaikkineen. Nykyään Koivisto, 70, piirtää Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen Ajatushautomo-sarjakuvaa sekä myös Kansan Uutisiin ja Rakentajaan.

Kuntalehti onnittelee Tapea julkaisemalla Katja Marteliuksen jutun kokonaan verkossa.

 

Martta Nieminen
Martta Nieminen
martta.nieminen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*