Kuntalehden toimittaja ja silloinen päätoimittaja eivät saa syytettä Kuntalehden verkkosivuilla 29.10.2015 julkaistusta uutisesta, joka koski kotkalaisen kaupunginvaltuutetun Mertsu Merivirran Facebook-päivitykseen liittyvää tapahtumaketjua.

Merivirta oli julkaissut Facebook-sivuillaan kuvan, jossa oli konepistooli sekä teksti: ”Pian sinunkin naapurissasi asuu iloisia maahanmuuttajia. Tervehdi heitä Suomen perinteitä kunnioittaen.”

Myöhemmin Merivirta poisti Facebook-päivityksen, mutta kuvan julkaisi Merivirran päivitykseen viitaten Kotkan rasisminvastainen toimintaryhmä KORVA. Toimintaryhmä oli lisännyt kuvan yhteyteen Merivirran Facebook-sivuilta poimittuja tekstejä.

Kuntalehden toimittajan tapahtumaketjusta kertova verkkouutinen oli kuvitettu kuvakaappauksella KORVA-toimintaryhmän sivustolta.

MainosMerivirta katsoi, että Kuntalehti oli loukannut hänen kunniaansa liittämällä uutiseensa KORVA-työryhmän muokkaaman ja julkaiseman kuvan.

Salpausselän syyttäjänviraston päätöksen mukaan Kuntalehden uutinen kuvineen ei ole Merivirran solvaamista.

Kihlakunnansyyttäjä katsoo, että toimittaja on kertonut kuvaan liittyvästä tapahtumaketjusta neutraalilla tavalla ottaen tekstiin sekä Merivirran että KORVA-ryhmän kommentteja. Lisäksi toimittaja oli kertonut uutisessaan kahdesti, että uutisen kuvitus on kuvakaappaus KORVA-toimintaryhmän sivuilta.

MainosPäätöksessä viitataan myös Merivirran asemaan kaupunginvaltuutettuna, jolloin hänen on siedettävä toimistaan kärjekkäämpää kommentointia kuin tavallisen kansalaisen.

Kihlakunnansyyttäjä ei nostanut syytteitä myöskään niitä kahta kotkalaismiestä kohtaan, jotka olivat kopioineet mainitun kuvan Merivirran Facebook-sivuilta ja julkaisseet sen KORVA-toimintaryhmän sivuilla tekstilisäyksin.

Merivirta oli uutisen julkaisun aikaan perussuomalaisten valtuutettu. Sittemmin hän on eronnut perussuomalaisista ja toimii nykyisin sitoutumattomana valtuutettuna keskustan ryhmässä.

Kuntalehden uutinen 29.10.2015

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*