Kuntaliiton uusi toimitusjohtaja Jari Koskinen.

Jari Koskinen ja Hanna Tainio ovat uudet nimet Kuntaliiton johdossa. Koskinen valittiin Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman seuraajaksi Kuntaliiton toimitusjohtajana.

Valtiotieteen maisteri, toimitusjohtaja Jari Koskinen on toiminut noin 13,5 vuotta kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1996-2009 ja noin neljä vuotta maa- ja metsätalousministerinä kahdessa eri hallituksessa.

Kunnallispolitiikassa Koskinen on toiminut Hauhon kunnanvaltuutettuna 28 vuotta ja kuntaliitoksen jälkeen runsaat kolme vuotta Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna. Kuntakentän luottamustoimiin kuuluu myös noin 10 vuotta Hämeen maakuntaliiton hallituksen ja valtuuston puheenjohtajana.

 Nykyinen Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma siirtyy johtajaksi Kelaan lokakuun alusta.

Lääkäri Tampereelta

Hanna Tainio puolestaan perii varatoimitusjohtajat tehtävät eduskuntaan viime vaaleissa nousseelta Tuula Haataiselta. Tainio on Tam­pe­reel­ta ko­toi­sin oleva de­ma­ri­po­lii­tik­ko, joka pu­to­si edus­kun­nas­ta viime vaa­leis­sa. Hän on kou­lu­tuk­sel­taan lää­kä­ri ja on toi­mi­nut pit­kään myös Kun­ta­lii­ton luot­ta­mus­teh­tä­vis­sä.  Tällä hetkellä hän toimii asiantuntijaylilääkärinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yleishallinnossa.

Myös Tainio omaa vankan kokemuksen kunnallispolitiikasta. Tampereen kaupunginvaltuutettuna hän on toiminut vuodesta 1988 lähtien, siitä valtuuston puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana yhteensä neljä vuotta. Tainio oli Kuntaliiton valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja vuodet 2009-2013 ja Kuntarahoituksen hallituksen jäsen 2009-2011. Hän on toiminut myös muun muassa Pirkanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja toimii tällä hetkellä Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Uudet johtajat valittiin seitsemän vuoden määräajaksi, joka päättyy vuoden 2022 lopussa.  Kuntaliitolla on kaksi varatoimitusjohtajaa. Toimitusjohtajan varahenkilönä jatkaa varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen, jonka toimialaan kuuluvat muun muassa kuntatalous, alue- ja yhdyskunta-asiat sekä työmarkkinalaitos.

 

 

 

 

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*