KM Terhi Päivärinta aloitti keskiviikkona Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtajana.

– Ansiokkaasti on kalenteri täyttynyt, naurahtaa Päivärinta ja kuvaa edessä olevaa työsarkaa.

– Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteita ja rahoitusta ollaan uudistamassa, siinä varmasti on seurattavaa ja tehtävää. Ja tietysti muillakin osa-alueilla tapahtuu.

Ennen Kuntaliittoon siirtymistään Päivärinta toimi neljä vuotta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, ensin Länsi-Pirkanmaan koulutuskuntayhtymässä ja sen fuusioiduttua Sastamalan koulutuskuntayhtymässä.

Sitä ennen hän työskenteli 30 vuotta Pietarsaaren kaupungin palveluksessa.

– Johtamistyötä olen tehnyt vajaat 20 vuotta sekä peruskunnassa että kuntayhtymässä. Minulla on aika hyvä kokemus ja näkemys tämän sektorin asioista.

Päivärinta toivoo, että hän voi Kuntaliiton kautta tukea kuntia, jotka painivat muun muassa valtavien taloudellisten haasteiden kanssa.

– Kuntien pitää jotenkin selvitä, palveluja pitää jotenkin tuottaa. Koulutus- ja kulttuuripalvelut ovat tärkeitä. Kun resurssit vähenevät, se edellyttää toimintatapojen muutosta. Näkisin, että siinä Kuntaliitolla on rooli. Jos ajattelen omaa sektoriani, asiantuntijoiden apua varmasti tarvitaan kunnissa.

– Toivoisin että Kuntaliitto voisi tärkeän edunvalvojaroolinsa rinnalla panostamaan palvelutehtävään, että kuntia voitaisiin auttaa. Paikallisille toimijoille nämä asiat ovat todella vaikeita kysymyksiä, Päivärinta näkee.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*