Vantaan kaupungin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth on palkittu Kuntaliiton Sivistyksen suunta -palkinnolla torstaina 2.10.2014 valtakunnallisilla Sivistystoimen neuvottelupäivillä Kuntatalolla Helsingissä.

– Kuntaliitto palkitsee vuosittain paikallisesti ja valtakunnallisesti vaikuttavan koulutus- tai kulttuuripolitiikan toimijan, jonka työssä näkyy tavoite vaikuttaa kuntien sivistystoimen edistämiseen ja kehittämiseen, sanoo opetus- ja kulttuuriasioiden johtava asiantuntija Anneli Kangasvieri Kuntaliitosta.

Sivistyksen suunta -palkinto myönnetään vahvalle kunta-alan toimijalle, joka on toiminut ja vaikuttanut merkittävästi sivistystoimen sektorilla suunnannäyttäjänä myös valtakunnallisella tasolla.

Lehto-Häggrothin vastuualueena on Vantaan kaupungin opetuslautakunnan ja vapaa-ajanlautakunnan alainen toiminta. Vantaalla sivistystoimeen kuuluvat varhaiskasvatus, perusopetus, nuoriso- ja aikuiskoulutus, kirjasto- ja tietopalvelut, ruotsinkieliset palvelut varhaiskasvatuksesta aikuisopetukseen, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut ja liikuntapalvelut. Henkilöstöä toimialalla on yhteensä kuutisen tuhatta.

Kansallisella tasolla Lehto-Häggroth on ollut aktiivinen toimija muun muassa sivistystoimen johtamiskoulutuksen kehittämisessä, ja hän on myös toiminut aktiivisesti Kuntaliiton ylläpitämässä sivistystoimen toimialajohtajaverkostossa. Kuntajohtajan työkokemuksen ja talousalan koulutuksen kautta hänellä on laaja-alaista näkemystä koulutusasioihin.

Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Edelliset palkinnon saajat ovat kaupunginjohtaja Simo Juva ja professori Jouni Välijärvi.

Kuntaliiton sivistyksen suunta -palkinnon on suunnitellut taiteilija Samuli Alonen. Palkinto on pronssiveistos, ”Kurkiauran kärkilintu”.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*