Kuva: PIXABAY

– Tulevien vuosien poukkoilevan kuntapolitiikan välttämiseksi julkisen talouden menopaineita on hillittävä. Kestävä julkinen talous on kuntatalouden etu. Mitä enemmän tuloja vähennetään ja menoja lisätään nyt, sitä isompia korjaavia toimia on edessä, sanoo Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Joona Räsänen, sd.

Kuntaliiton hallitus hyväksyi kuntakentän budjettiriihitavoitteet torstaina.

Kuntaliiton mukaan kuntataloutta haastavat muun muassa pula osaavasta työvoimasta sekä yhä jatkuvat koronaepidemian vaikutukset.

– Valtion on pidettävä kiinni sitoumuksistaan ja kompensoitava kunnille täysimääräisesti tänä vuonna koronaan liittyvät terveysturvallisuuden menot, toimitusjohtaja Minna Karhunen korostaa.

MainosPääekonomisti Minna Punakallio painottaa, että kunnille pitää turvata vakaa rahoitus ja työrauha hoitaa alati lisääntyvät tehtävänsä paikallisesti kustannustehokkailla ja sujuvilla tavoilla.

– Kuntien velvoitteiden rahoituksen tasoon ja pysyvyyteen pitää tulevina vuosina kiinnittää riittävästi huomiota hintojen noustessa. Samalla valtion normiohjausta on vähennettävä, hän sanoo.

Kuntaliiton vaatimukset budjettiriiheen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*