Sekä Kuntarahoituksen että Kuntien takauskeskuksen pitkäaikainen luottoluokitus on AAA eli paras mahdollinen, kuten Suomenkin. Luokitus voi laskea enintään yhden pykälän, AA+:aan.

S&P:n periaatteiden mukaan sekä Kuntarahoituksella että Kuntien takauskeskuksella julkisen sektorin toimijoina ei voi olla valtiota parempaa luottoluokitusta. Kuntarahoituksen ja Kuntien takauskeskuksen lyhytaikaisten luottoluokitusten S&P on vahvistanut edelleen säilyvän parhaana mahdollisena, A-1+.

Mitä parempi luottoluokitus on, sitä edullisempaa lainaa yksityinen tai julkinen yritys tai valtio voi saada.

Kuntarahoitus Oyj myöntää lainoja kunnille, kuntayhtymille ja kunnallisille yhteisöille. Kuntien takauskeskuksen tarkoituksena on tämän varainhankinnan turvaaminen.

Standard & Poor’s on varoittanut kuluvalla viikolla 15:ta euromaata – Suomi mukaan lukien – ja niiden muodostamaa väliaikaista vakausrahastoa luottoluokituksen mahdollisesta laskemisesta, ellei torstaina alkavassa EU-huippukokouksessa löydy keinoja
euroalueen velkakriisiin. Vakausrahaston luottoluokitus riippuu
takaajamaiden luokituksista.

Euromaiden luokituspäätökset Standard & Poor´s tekee perjantaina. Kuntarahoituksen ja Kuntien takauskeskuksen luokituksista päätetään sen jälkeen.

Luokitukset voivat pysyä myös ennallaan, jos Standard & Poor’s arvioi euromaiden tekemät korjaustoimet riittäviksi.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä