Kuntavaalit lähestys. Ennakkoäänestys käynnistyy niin koti- kuin ulkomailla 29. maaliskuuta.

Huhtikuun kuntavaaleissa on käytössä yli tuhat ennakkoäänestyspaikkaa. Kotimaassa ennakkoäänestyspaikkoja on 894.

Menneinä aikoina ennakkoon äänestettiin vain posteissa, mutta jo useampien vaalien ajan ennakkoäänestyspaikkoja on viety sinne, missä väki liikkuu muutenkin. Posteistakin paikkoja vielä löytyy niistä kunnista, joissa posteja on, mutta yhä useammin uurnat on sijoitettu kunnantaloille tai kauppakeskuksiin.

Kunnassa sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen määrä riippuu kunnan koosta. Vajaan tuhannen asukkaan Merijärvellä äänestetään ennakkoon vain kunnantalolla, kun pääkaupunki Helsingistä äänestyspaikkoja löytyy 35. Suurin osa Helsingin ennakkoäänestyspaikoista on kirjastoja, mutta äänestämään pääsee myös postikonttoreissa.

Ulkomailta löytyy ennakkoäänestysmahdollisuus 125 Suomen edustustosta tai edustuston toimipaikasta. Kaikkiaan ulkomailla pääsee äänensä antamaan 78 eri maassa. Yhdysvalloissa ennakkoäänestyspaikkoja on neljä, kun Afganistanissa pitää pärjätä yhdellä. Neljä äänestyspaikkaa löytyy myös Venäjältä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Ennakkoäänestys käynnistyy niin koti- kuin ulkomailla 29. maaliskuuta. Ulkomailla viimeinen äänestyspäivä on aprillipäivä eli 1.4. ja kotimaan kamaralla voi ennakkoon ääniä antaa vielä tiistaina 4.4. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä äänestyspäivinä.

 

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat kotimaassa

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat ulkomailla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*