Työkuntoutus- ja valmennuspalveluja tuottanut Kevama Oy on hakeutunut konkurssiin. Asiasta päätti pääsiäisen alla kokoontunut yhtiön hallitus. Kevama Oy on Kuopion kaupungin omistama yritys, jonka toiminnan perustana on ollut työkuntoutus ja sosiaalinen kuntoutus.

Kuopion kaupungin tiedotteen mukaan vuonna 1965 yritys on ollut tärkeässä roolissa erityisesti osatyökykyisten työkuntoutuksesta.

-Konkurssin yhteydessä selvitetään, miten osatyökykyisille taataan työkuntoutusta jatkossakin, luvataan tiedotteessa.

Kuopion kaupunki on hankkinut työhön kuntouttavia ja valmentavia palveluja Kuopiossa Kevama Oy:n lisäksi myös Tukeva-työvalmennussäätiö sr:lta ja Amavek ry:ltä. AmaveK ry järjestää kuntouttavaa työtoimintaa kuopiolaisille asiakkaille.

Syyksi Kevaman taloudellisiin vaikeuksiin nimetään toimintaympäristön muutokset. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna runsaat kaksi miljoonaa euroa ja henkilöstöä Kevamalla on tällä hetkellä 51. Työkuntoutujia ja -valmentautujia on nykyään vuositasolla noin 270 henkilöä, kun parhaimmillaan määrä on ollut 400.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Toimintaympäristön muutokset?
    Mielenkiintoista Kevaman toiminnassa on että se saa valtiolta ja kaupungilta tuet, kuntoutujista ilmaiset työntekijät ja silti tuotteiden hinnat ovat Kuopion alueen kovimmat.
    Kevama on ollut tunnetusti ryöstöhintainen ja ahne, ja paikalliset kiertävät sen palvelut jo kaukaa. Kohtuuhintaisilla tuotteilla ja palveluilla olisi riittänyt asiakkaita sekä kuntoutujilla ja valmennettavilla toimintaa. Se on kauppa joka kannattaa ja hommaa pyörittää, ei ahneus. Savolaiset osaavat jo onneksi äänestää jaloillaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä